Skip to content

Foods a picky girl likes

nomnom

Varem oli “Nipid” tavaline blogipostitus, aga kuna ma seda pidevalt uuendan, otsustasin eraldi leheks teha.

Lisa näputäis suhkrut igale retseptile kus on tomatid. Suhkur teeb tomatite maitse paremaks ja toob selle esile. Samamoodi võid maitse intensiivistamiseks küpsetamise ajal tomatitesse panna tomatioksakese, hiljem selle välja võtta.

Soojenda sidrunit enne, kui seda pressima hakkad, saad niimoodi rohkem mahla!

Kui tahad kasutada sügavkülmutatud marju, pane nad kõigepealt külmkappi sulama, siis ei muutu nad lödiks.

Närtsinud salatilehtede värskendamiseks pane nad kaussi külma vee ja jääkuubikutega. Salatilehtede säilitamiseks tee nad märjaks, mässi ümber niiske riie ja pane külmkappi.

Määri kuumi võileibu tehes saiapoolikutele majoneesi(2 tl) ja Worcesteri kastme(0,5 tl) segu.

Lisa kartulitoitudele natuke muskaatpähklit, teeb kartulite maitse huvitavamaks.

Enne omleti täielikku valmimist on pealpool veel toorest vedelat muna, võid panni kallutada, et seda vedelikku pealt ära saada ja ta ääres kiiremini tahkeks muutuks. Siis võid lisada täidise.

Hoia šampinjone külmkapis paberkotis, nii ei lähe nad limaseks.

Isetehtud pitsapõhja asemel võid kasutada pita leibu, mille vastasservadesse on tehtud 2 sisselõiget, et sai kerkima ei läheks, millest saad teha armsaid minipitsasid. Olen ise teinud pitsasid ka pikkupidi pooleks lõigatud ciabattal.

Tomatikastme jaoks pitsale arvesta 8 osa tomateid ja 3 osa muid lisandeid kastme sisse + sorts midagi happelist nagu äädikas või sidrunimahl.

Meresool sobib hästi kuumtöötlemiseks.

Durumjahust pasta hoiab keetmisel paremini kuju.

Küüslauguhaisu leevendamiseks suus söö tugevamaitselist juustu, näri peterselli või piparmündi lehte, joo piparmündi või rohelist teed, joo sidrunimahla või söö sidrunit.

Selleks, et aru saada, kas pann on tuline või mitte, tuleks sellele panna tilgake õli. Kui see valgub hetkega ühtlaselt laiali, on pann kuum.

Advertisements

%d bloggers like this: