Skip to content

Foods a picky girl likes

nomnom

14 g kuivpärmi
235 ml sooja vett
120 ml sooja piima
50 g valget suhkrut
6 g soola
75 g võid
3 muna
500 g jahu
120 ml mett
120 ml vett
950 ml taimeõli
5 g jahvatatud kaneeli

Pane pärm sooja vette (mis ei tohiks olla kuumem kui 40 kraadi). Lase 5 minutit seista. Sega suures kausis soe piim, suhkur, sool. Kalla pärmisegu piimasegusse ja sega.

Klopi juurde või, munad ja jahu, kuni moodustub sile pehme tainas. Kata kauss kinni ja lase tainal kerkida kahekordseks (umbes 30 minutit). Sega tainast uuesti ja lase 30 minutit veel kerkida.

Sega mesi ja 1/2 tassi vett pannil. Lase segu keskmisel kuumusel keema tõusta. Keera kuumus maha ja lase meesiirupil jahtuda. Kuumuta õli potis 175 kraadini. Õli peaks potis olema umbes 5 cm paksuselt.

Kasta suur supilusikas veega täidetud kaussi taina lähedal. Siis võta lusikaga 2 spl tainast ja rulli oma märgade kätega sellest pall. Proovi mitte liiga palju tainast nätsutada. Lase lusika abil pallil õlisse kukkuda. Tee märja lusika ja käe abil mitu palli. Prae neid õlis kuni nad on ühest küljest kuldpruunid, siis keera neil teine pool. Praadimine võiks aega võtta umbes 2-3 minutit. Pane valmis loukoumadesed paberkäterättidele nõrguma.

Piserda nad üle meesiirupiga ja puista peale kaneeli. Serveeri soojalt.

Advertisements

%d bloggers like this: