Skip to content

Foods a picky girl likes

nomnom

pizzatainast ühe pizza (30 cm) jagu
jahu
oliiviõli
125 g erinevaid seeni, puhastatud ja tükkideks rebitud
1 kooritud ja õhukeselt viilutatud küüslauguküüs
1 värske tüümianioks, lehed varre küljest lahti nopitud
13 g võid
meresoola ja värskelt purustatud musta pipart
50 ml tomatikastet
75 g spinatilehti, pestud ja kuivaks patsutatud
60g delikatessmozzarellat, juppideks rebitud

Calzonet maitsestatakse nagu pitsat koos tomatikaste ja mozzarellaga, sageli pannakse itaalias täidiseks liha või aedvilja ülejääke eelmisest õhtust.

Esiteks, valmista pitsatainas. Eelsoojenda ahi nii kuumaks, kui võimalik ja rulli tainas jahuga kaetud pinnal õhukeseks ja ümmarguseks.

Kalla sorts oliiviõli kuumale pannile. Pane sinna seened ja sega neid õlis natuke, siis lisa küüslauk ja tüümian. Prae, kuni seened on valmis. Pane juurde või ja sega, nii et seened sellega kokku saaksid. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa tomatikaste seentele peale ja sega. Kuumuta mõni minut, siis lisa spinat ja sega jälle. Kuumuta nii kaua, kuni vedelik on kadunud ja sul on paksem segu.

Kalla segu pitsatainale, pane peale mozzarellajupid ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta üks pitsataina pool teise peale. Vajuta taina ääred kinni, et sisu välja ei voolaks. Pane calzone ahjuplaadiga ahju madalamale astmele ja küpseta 10-15 minutit kuni calzone on pealt kuldne.

Advertisements

%d bloggers like this: