Skip to content

Foods a picky girl likes

nomnom

neljale

5 spl soolata võid, osadeks jaotatud
2 spl jahu
1-3/4 tassi piima
2 spl brändit
2 tl Worcestershire kastet
1 oksake värsket tüümiani
1/4 tl riivitud muskaatpähklit
soola ja pipart
8 viilu saia (nt Brioche)
4 tl Dijon sinepit
1 1/2 tassi riivitud Gruyère või Emmentali juustu
227 grammi mitte väga õhukeselt viilutatud sinki
1/2 tassi riivitud parmesani juustu
4 suurt muna

Sulata 2 tl võid pannil madalal/keskmisel kuumusel. Vispelda sisse jahu ja sega nii kaua, kuni segu muutub beežikaks, umbes 20 sekundit. Kalla pidevalt segades aeglase ühtlase joana juurde piim ja jätka vispekdamist, kuni segu on ühtlane, paksenenud ja mullitab kergelt, umbes 2-3 minutit. Sega sisse brändi, Worcestershire’i kaste, tüümianioksake, muskaatpähkel, 1/4 tl soola ja 1/4 tl pipart. Sega 30 sekundit, keera kuumus maha ja eemalda tüümian. Pane kaste kõrvale ning  sega vahepeal, et nahka peale ei tuleks.

Aseta ahjuvõre 10 cm kaugusele ahju laest ja keera ahi kuumaks.

Määri nelja saiaviilu ühele küljele 1 tl sinepit. Puista natuke juustu määritud küljele, pane igale saiale 2 viilu sinki ja siis ülejäänud riivjuust. Pane teine saiaviil kõigile peale.

Sulata 1 spl võid pannil ja küpseta kaks võileibadest madalal kuumusel mõlemalt poolt, kuni nad on pruunid ja krõbedad, umbes 6 minutit. Tõsta küpsetuspaberile. Küpseta kaks ülejäänud võileiba samamoodi.

Tõsta üks kulbitäis kastet võileibadele (see jookseb üle külgede alla), siis riputa peale parmesani. Pane võileivad ahju ja rösti 3-4 minutit.

Samal ajal sulata pannil järelejäänud 1 tl võid keskmisel kuumusel. Löö munad pannile katki ja prae neid, kuni valge osa on tahkunud, aga munakollased on veel vedelad, umbes 3-4 minutit.

Kasuta suurt spaatlit, et asetada võileivad taldrikutele, pane igale peale 1 praemuna ning riputa peale soola ja pipart.

Advertisements

%d bloggers like this: