Skip to content

Foods a picky girl likes

nomnom

2 croissanti (võib kasutada ka kuivanuid)
100 g suhkrut
30 ml vett
125 ml vahukoort
125 ml 3,5% piima
30 ml burbooni/rummi
2 lahtiklopitud muna

Kuumuta ahi 180 kraadini

Rebi croissant’id tükkideks ja pane väiksemasse ahjuvormi.

Pane suhkur ja vesi pannile, sega suhkru lahustumiseni ja tõsta pann keskmisest pisut suuremale kuumusele.

Lase suhkru ja vee segul vaikselt keedes muutuda merevaigukarva karamelliks (ära sega!), selleks kulub 3-5 minutit.

Keera kuumust vähemaks ja lisa koor (las ta plärtsub!), piim ja burnoon ning sega vispliga. Sedasi tasasel tulel segades peaksid kõik karamellitükid aegamööda lahustuma. Keera kuumus päris maha ja lisa lahtiklopitud munad. Kalla burbooni-karamellikaste croissantitükkidele ja jäta juhul, kui saiad on väga kuivanud, 10 minutiks seisma.

Aseta vorm 120 minutiks ahju.

Advertisements

%d bloggers like this: