Skip to content

Foods a picky girl likes

nomnom

Omleti põhiretsept:

2 muna
0,5 tl võid
praadimiseks tilk õli

Singiomletiks 50g hakitud sinki
Juustuomletiks 25 g riivitud Emmentali või muud juustu (Cheddar?)
Roheliseks omletiks 20 g peeneks hakitud rukolat, vesikressi või noori spinatilehti.

Sega munad valitud täidisega kokku. Pane pann või ja õliga tulele. Vala munasegu kuumale pannile ja hajuta kiiresti üle kogu panni. Lase keskmisel kuumusel paar minutit küpseda. Tõsta omleti serv kummispaatliga üles ja kontrolli, kas alumine pool on kuldseks värvunud. Omleti pealmine osa peaks olema enam-vähem küps, kuid siiski veel pisut kleepuv. Libista omlett pannilt taldrikule, keera üks pool üle teise või voldi kolmnurkseks. Võid süüa seda ka kahe majoneesiga määritud kuklipoole/schiacciata vahel, või sooja tortillasse keeratuna.

Täidiseks võivad veel olla järgmised toiduained: eelnevalt praetud sibul (nt punane), roheline või punane paprika, küüslauk (peaks ka vist eelnevalt natuke praadima), šampinjonid.

Advertisements

%d bloggers like this: