Skip to content

Foods a picky girl likes

nomnom

tainas:

250g pitsajahu (nt Veski-Mati)
70ml leiget vett
15g pärmi
1 tl soola
2 sl oliiviõli

pitsakate:

2 sl tomatipastat
2 küüslauguküünt
5-6 basiilikulehte
2 artišokki õlis
125g mozzarellat
50 g parmesani
3-4 viilu prosciuttot
rukolat
pipart
1 sl oliiviõli

Sega kausis kokku pärm ja natuke leiget vett. Sega, kuni pärm on sulanud ja lisa paar supilusikatäit jahu. Sega läbi ja jäta 30 minutiks seisma. Pärm hakkab mullitama. Lisa jahu, oliiviõli, sool, vesi ning sõtku vähemalt 10 minutit, et tainas tuleks pehme ja elastne. Jaota tainas kaheks pätsiks ja pane paariks tunniks sooja kohta kerkima.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Kui sul on kiviplaat, siis pista see ahju kuuma. Võid kasutada ka malmpanni, mis juhib samuti soojust ühtlasemalt. Rulli üks päts õhukeseks ümmarguseks latakaks. Viska latakas kiviplaadile või pannile, kata tomatipasta, hakitud küüslaugu, basiilikulehtede, riivitud parmesani, tükkideks lõigatud artišokkide ja mozzarellaga. Piserda oliiviõliga ja maitsesta pipraga. Küpseta, kuni pitsa servad on pruunid ja krõbedad ning juust kuldseks sulanud. Võta pitsa ahjust välja, aseta peale prosciutto-viilud ja rukolalehed.

allikas: Eesti Ekspress 16.detsember 2010

Advertisements

%d bloggers like this: