Skip to content

Foods a picky girl likes

nomnom

Millest võib vinegrett koosneda?

  1. 3 osa õli – oliiviõli, saflooriõli, päevalilleõli, sojaõli
  2. 1 osa äädikat – veiniäädikas, palsamiäädikas, õunaäädikas, šerriäädikas, riisiäädikas
  3. mahlad: sidrunimahl, laimimahl, apelsinimahl
  4. sool, valge pipar on tavalised maitsestamiseks, võib lisada/asemele panna järgmisi asju: hakitud küüslauk, sibul, maitsetaimed, paprikapulber, Worcestershire kaste, sinep, mesi!
  5. lase vähemalt 30 min enne kasutamist toatemperatuuril maitsestuda

Itaalia vinegrett

3/4 tassi extra virgin oliiviõli
1/4 tassi veiniäädikat
1/2 tl hakitud küüslauku
1/2 tl kuivatatud punet
1 spl peterselli
soola ja valget pipart

Palsamiäädika vinegrett

3/4 tassi õli
2 spl palsamiäädikat
2 spl punase veini äädikat
1/4 tl dijoni sinepit
1 tl värskeid maitsetaimi
soola ja valget pipart

Sega kõigepealt kokku äädikas, maitsetaimed ja sinep.
Lisa natukesehaaval pidevalt segades õli.
Maitsesta soola ja pipraga.

Teine palsamiäädika kastme retsept

1/3 tassi palsamiäädikat
1/2 tassi oliiviõli
1 spl pruuni suhkrut
1/4 tassi basiilikulehti
purustatud musta pipart

Pane toiduained pannile ja kuumuta madalal kuumusel 5 minutit, et basiilikulehti leotada. Kurna kaste pudelisse. Säilita külmkapis kuni 2 nädalat.

allikas 1 allikas 2

Advertisements

%d bloggers like this: