Skip to content

Foods a picky girl likes

nomnom

  • 2 supilusikat extra-virgin oliiviõli
  • 2 supilusikat ilma soolata võid
  • 1 suur hakitud valge sibul
  • 1 suur küüslauguküüs, kooritud ja purustatud
  • 2 supilusikat jahu
  • 3 tassitäit kanaleent
  • 800 g kooritud ploomtomatit, püreestatud
  • poolteist teelusikat suhkrut
  • 1 oks värsket tüümiani
  • soola ja musta pipart
  • 3 supilusikat hakitud basiilikut, tilli või murulauku või siis nende kolme segu

Valmistamine

  1. Kuumuta potis madalal kuumusel või ja õli, kuni või on sulanud.
  2. Lisa sibul ja küüslauk, sega aeg-ajalt, kuumuta kuni nad on läbipaistvad ja pehmed, aga ära pruunista.
  3. Sega jahu ka sisse, kuni sibul ja küüslauk on kaetud. Vala juurde kanaleem, püreestatud tomatid, suhkur, tüümian (lisa ka ülejäänud maitsetaimed?) ja 1/4 teelusikat soola ja pipart.
  4. Kuumuta suppi keskmisel kuumusel pidevalt segades. Keera kuumus madalamaks ja hoia aeglasel tulel kaanega kaetult 40 minutit
  5. Eemalda tüümianioksake ja lase supil jahtuda. Püreesta supp blenderiga. Serveerimiseks soojenda supp üles, kui ta on liiga jahtunud.
  6. Supi kõrvale võid teha sooje võileibasid juustuga või panna supi sisse krõbedaid saiakuubikuid.

sarnane/sama retsept siin

Advertisements

%d bloggers like this: