Skip to content

Foods a picky girl likes

nomnom

1 tass käesooja vett
1 tl suhkrut
2 spl oliiviõli
1 spl mett
1 tl soola
3 1/4 tassi jahu või 3 tassi saiajahu
2 1/4 tl pärmi

Tee tainas, lase kerkida, jaga kaheks. Piserda pizzapann oliiviõliga. Vajuta tainas kätega sobiva paksusega kettaks.

märkus: originaalretseptis on tainas breadmachine’is kiiresti kerkiva pärmiga tehtud

*

TEINE RETSEPT

1/2 tassi sooja vett
2 spl kuiva pärmi
5 tassi saiajahu
1-1/2 tassi jahedat vett
2 tl soola
1/4 tassi oliiviõli
2 spl mett

Sega suures kausis pärm sooja vette, kuni see on lahustunud. Lase seista.
Lisa jahu, külm vesi, sool, oliiviõli ja mesi. Sõtku tainast kätega 7 minutit.
Pane jahu suurde õlitatud kaussi ja kata puhta köögikäterätikuga. Lase 30 minutit kerkida.
Vajuta kerkinud tainas jälle kokku ja jaga neljaks (saad umbes 40 cm läbimõõduga pitsad). Kata iga tainapall oliiviõliga, mässi toidukilesse või (taassuletavatesse) kilekottidesse ja külmuta.

allikas

Advertisements

%d bloggers like this: