Skip to content

Foods a picky girl likes

nomnom

• oliiviõli
• 4 kooritud ja õhukeseks viilutatud küüslauguküünt
• kimp värskeid basiilikulehti, lehed rebitud tükkideks.
• 3 x 400g purki ploomtomateid
• meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart

Kastet tuleb 500ml, sobib kasutamiseks pizzal või pastal koos liha/kalaga.

Pane suur pann tulele ja kalla sisse 4 suuremat sortsu oliiviõli. Lisa küüslauk, raputa natuke panni ja kui küüslauk hakkab kergelt pruunistuma, lisa basiilik ja tomatid. Vajuta puulusikaga tomateid nii palju katki, kui saad.

Maitsesta soola ja pipraga. Kui segu hakkab keema, võta pann tulelt. Kalla kaste läbi sõela kaussi, kasutades puulusikat, et suuremaid tomatijuppe läbi suruda. Viska basiilik ja küüslauk, mis sõelale jääb, ära, kuid sõelal olev tomat kraabi kindlasti kastmesse.

Kalla kaste tagasi pannile, aja keema, siis keera kuumus madalamaks ja lase kastmel olla 5 min, et maitseid tugevdada. Kaste on valmis, kuni ta näeb välja piisavalt tihke, et pizzale panna.

Hoia kastet puhtas purgis külmkapis – säilib umbes nädala. Võid kastet säilitada ka väiksemate portsjonitena sügavkülmas, nt jääkuubikutena.

Advertisements

%d bloggers like this: