Skip to content

Foods a picky girl likes

nomnom

“Saganaki” on väikese sangadega vorm, milles Kreekas seda praetud juustu tihti ka serveeritakse. Mina kasutan saganaki valmistamiseks Poola grilljuustu.

Valmistusaeg: 5 minutit

Koostis:

250 g kõvemat juustu – nt

kefalotyri, kasseri, Gruyere või halloumi juustu

50 g võid

0.5 sidrunit

purustatud musta pipart

Valmistamine:

Lõika juust 1 cm viiludeks või umbes 1,5-2 cm kuubikuteks.

Kuumuta praepannil või, lisa juustuviilud. Alanda kuumust ja prae 1-2 minutit, kuni juust kergelt pruunistub.

Pigista juustule sidrunimahla, maitsesta pipraga ning serveeri värske nisuleivaga.

NB! Mõned allikad soovitavad juustuviile enne praadimist kergelt jahus veeretada. Samuti võib valmis saganakile lisaks piprale ka punet peale riputada.

allikas

Advertisements

Sildid:

%d bloggers like this: